torsdag 21. juni 2007

Aurora Borealis

Her er et postkort av et fenomen som lyser opp himmelen noen ganger i nordlige strøk av landet vårt. Det kan også sees i nordlige strøk av verden ellers. Det er et fantastisk syn, som det vises på postkortet – men det bør oppleves in natura. Dette er et vinterfenomen som sees best i mørket (!) – i motsetning til midnattsol….

Apropos naturfenomen så opplevde jeg solformørkelse i Paris for noen år siden. Det var en meget spesiell opplevelse, det skjedde midt på dagen, og varte ca. 5 – 10 minutter. Dette skjedde på sommeren – i august måned – så det var varmt ute, men så begynte solen å bli mer og mer borte (den var 99 % borte) det ble kjølig, og gatebelysningen kom på. Det føltes som det skulle vært en sen kjølig høstkveld, mens det egentlig var en varm sommerdag. En spennende opplevelse jeg kanskje ikke får oppleve igjen.

This postcard shows a nature phenomen that can bee seen in wintertime in northern parts of Norway, and northern parts of the world elsewhere. Its called Aurora Borealis, or northern light. Another nature phenomen I did experience was a sundarkness, it was in Paris some years ago. In 5 – 10 minutes it went from a sunny summerday to a “cold evening in the fall”
The sun was 99 % covered so it was quite dark and cold.

Ingen kommentarer: