onsdag 23. mai 2007

Sommertid er reisetid

Snart er det sommertid og det betyr for mange reisetid, og hvorfor ikke ta en tur til Paris –”City of lights” – en by for enhver anledning. Jeg har vært der to ganger selv og har mange gode minner, og noen ikke fullt så gode… På dagens to postkort ser vi noen av Paris mange sider. Elven Seinen går tvers igjennom byen og er for mange et populært utfluktsmål, når en er trøtt av å traske rundt – så er det godt å gå om bord i en båt og se Paris fra ”sjøveien”.

Arkitektur kan en oppleve i alle slags fasonger i Paris, her er det noe av det moderne. En egen bydel – La Defense – står for et utrykk som kan minne om New York. Her er det skyskraperne som dominerer. Men Paris er i alle fall en reise verdt, men et godt råd – pass på lommeboken!

Paris is a trip worth when it becomes summertime, and many of us will out and travel. On these two postcards you can see different sides of “the city of lights”. One of the best ways to explore the city is the waterway, there you can see this house, and you can rest your feet from walking the city. So Paris is worth the trip, but a warning, look out for yor wallet!

2 kommentarer:

jmb sa...

What a wonderful old postcard of Paris. I certainly don't know the modern building.
I haven't been to Paris in a while although I have been maybe four times in all.
I always take a cruise on the Seine, it is the best way to see Notre Dame in its wonderful setting.
regrds
jmb

Wimèn sa...

Jeg har også vært i Paris men det er leeeeenge siden. Var der som 15 år med mine foreldre og søsken og i 1992 helt aleine. Vandret på Champs-Élysées og gikk inn og ut av butikkene der og hadde ikke råd til å kjøpe noe for alt var så knalldyrt. Husker jeg lurte på hvor alle de moteriktige folkene var for den menige mann i gaten var ikke fancy kledd. Artige postkort, Helge.