mandag 14. mai 2007

Veier på Vestlandet

Å bygge vei på Vestlandet kan ikke ha vært lett, i hvert fall ikke i gamle dager da de ikke hadde dagens moderne anleggsmaskiner. Her ser en to eksempler på spektakulær natur og veiene som slynger seg oppover fjellsidene. På første postkortet sees deler av veien som går mellom Ulvik i Hardanger og Voss. Fossen (Skjervefossen) som her sees er et flott fotomotiv for turistene som kjører forbi.

På postkort nummer to ser vi oppstigningen mot Hardangervidda og begynnelsen av fjellplatået. Her ser vi og en foss som er blant de største attraksjoner for turistene som kommer til Norge. Den er egentlig ”tørrlagt” men om sommeren åpnes det for vannføring. Veien var noe for seg selv i gamle dager før det ble bygget tunneller inne i fjellet, Jeg opplevde deler av gamleveien da jeg var yngre, og det var ikke noe for svake nerver, eller de med større biler.

Roadbuilding in Norway couldn’t have been easy in the old days before the modern machines come to use. Here we see two examples of spectacular nature and roads from the old days. Both postcards shows touristattractions. The postcard with “Skjervefossen” is on the road from Ulvik to Voss. The other postcard from “Hardangervidda” is part of the road from Bergen to Oslo. Nothing for the ones with weak nerves!

Dagens internettside / Todays internetpage:

Perlen i Hardanger / The pearl in Hardanger

3 kommentarer:

Piddien sa...

Blupp blupp - jeg likte fiskene dine. Kan du informere meg når du mater dem neste gang. Jeg elsker å se folk når de mater "kjæledyrene" sine.

ellers - jeg har skjønt det og barbert meg under armene, he he

jmb sa...

Hi Helge,
Those are amazing roads, I would never have been able to drive them. I am scared to drive in some parts of the Alps and have been known to turn around and go back.
regards
jmb

mikkel sa...

Heisan piddien..

Disse fiskene har jeg kun matet en gang, og det holder så lenge jeg holder bloggen i live....

ellers tok det litt tid før jeg skjønte den med "barbering under armene", det er ikke så lett så tidlig på morrakvisten....